Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szabályzat

2008.02.27

BÉTA 0.1 verzió

Verseny szabályzat

 

Nevezési feltételek csapatoknak

Egy csapat 5 főből áll, amiből egy fő, a kinevezett csapatkapitány.
Minden csapatnak fantázia nevet kell adni.

 

A  csapatok csak két fő felnőtt kísérővel indulhatnak el a versenyen.

Természetesen, szülői hozzájárulással*, és szülői megbízással a kísérők részére.*

 

A 12 év feletti csapatok is szintén két fő felnőtt kísérővel indulhatnak el a versenyen.

Természetesen itt is szülői hozzájárulással*, és szülői megbízással a kísérők részére.*

 

 

* Szülői hozzájárulás & *Szülői megbízás kísérők részére             letöltés itt         
A Szülői hozzájárulásnak a lényege, hogy a szülő hozzájárúl gyermekének a versenyben való részvételéhez.
Ez egy nagyon fontos dokumentum,  mivel a két felnőtt részére szól akik a versenyen kisérik a gyerekeket. Itt minden csapat tagnak alá kell iratni a papírt, amin megbízzák a felnőtteket a csapat kisérésével kapcsolatossan.

 

Továbbá a nevezésen kívül, az indulás elengedhetetlen feltételei:

Bukósisak

Biztonságos kerékpár (Nem lötyögő – kotyogó kormány, kerekek, pedál, nyereg. Jól működő erős első, és hátsó fék. Jó állapotú gumik.)

Prizmák első és hátsó lámpa.

Jelzésre szolgáló eszköz.(csengő, duda,)

 
 (Ha valami hiányzik pl. Bukósisak akkor kérj kölcsön a verseny idejére, Ha valakinek megoldhatattlan problémája van ezzel kapcsolatban, és ezen múlik a nevezése a csapatuknak, akkor keresétek a szervezőt és megpróbálunk segíteni.

Királyházi Dávid 06/20-446-56-34

 

A Versenyen valamennyi versenyző önként, és saját felelősségére vesz részt. Illetve szülői bele egyezés mellett.                                                                                                                                                              A kísérők feladata a balesetmentes és szabályos közlekedés betartása / betarttatása.                             

Az esetleges egészségügyi problémákért, balesetért, anyagi károkért a rendezőség felelősséget nem vállal!

 

 Minden résztvevő a verseny indulása előtt átveszi a rajtszámot, amire rá írják a csapat nevet, és felerősítik a kerékpárjaikra.

A rajtszám átadása, műszaki szemlével kezdődik.

A MÜSZAKI SZEMLE során ellenőrizni kell a kerékpárok műszaki állapotát, a KRESZ tartozékokat. A versenyző addig nem indulhat el, ameddig a kerékpárja az előírásoknak nem felel meg.

Ezzel együtt hozzájárul, hogy a versenyről készült film-, és képanyagokban valamint azok reklámcélú felhasználásban szerepelhet, és ezért ellenszolgáltatást nem kér.

 

Kizárás

Az a versenyből (elért pontjainak megsemmisítésével egyidejűleg) kizárhatja azt a csapatot,vagy egyént, amely az alábbi szabályokat megszegi.

Bukósisak használata kötelező! A sisak nélküli résztvevőket a rendezők a pálya bármely pontján kizárhatják a versenyből.

 

Az összes versenypontot nem teljesítő, vagy a kijelölt útvonaltól eltérő résztvevőket a versenyből kizárjuk.

 

A versenyző az őt utolérő gyorsabb versenyzőt.  Köteles elengedni, ha az szóban jelzi ebbéli szándékát.

A versenyző a verseny teljes ideje alatt sem kerékpárjával, sem bármely testrészével nem érhet hozzá egy másik versenyzőhöz, vagy annak kerékpárjához.

 

A próbatételek alatt a külső segítség Tilos!! Természetesen ez alatt a kísérőket is értjük.

Bármely segítség elfogadása a versenyzőnek, pontlevonással vagy kizárással jár.

Tiltott tárgyak felsorolása: mobiltelefon, vagy bármilyen telekommunikációs eszköz.
Könyv, jegyzet, Mp3, stb.

Tilos a szemetelés és a környezet bármilyen rongálása. A szemetelésnél büntető pont kiszabása várható.              És az eldobott szemét fölszedése.

A környezet Rongálása.

A kár mértékétől függően, akár büntető feljelentést is vonhat maga után. Minden direkt okozott kár, kötelezően megtérítendő.

A nem tudatosan okozott károkat mérlegeljük a kár nagyságától függően.  

Ha a versenyző a verseny közben önhibáján kívüli balestnél intézkedik, akkor a versenyt nem kell be fejeznie, viszont különdíjban részesül  

 

Óvás

  • Az óvással kapcsolatos teendők 3 pontja
  • 1. Ahol az óvási szándékunkkal élni kívánunk, ott legfeljebb 5 mondatban leírjuk a problémánkat és aláírjuk. Aláíratjuk a ponton lévő rendezővel és egy Tanúval. Majd átadjuk a rendezőnek.
  • Az esetleges óvási szándékot meg kell erősíteni a célvonalon történt áthaladást követően. Jelenteni kell, amit ott írásban rögzít a rendezőség.
  • Az óvást az érintett versenyzők, a tanúk, és a helyszínen tartózkodó rendezők véleményének meghallgatása után bíráljuk el. A felsoroltak kötelesek röviden írásban is összefoglalni az általuk látottakat. 

 

A rendezők

 

A pálya útvonalán ellenőrző pontokat helyezünk el, melyeknél a versenyzők áthaladását figyeljük.               A rendezők nemcsak ezeken, a pontokon, hanem a pálya bármely szakaszán ellenőrizhetik a szabályok betartását.

KRESZ ellenőrző pont

Főként olyan helyen , ahol lehetőleg bonyolultabb közlekedési helyzetet kell megoldani. Helyes megoldás esetén a vizsgázót nem kell megállítani. Téves helyzetmegítélés vagy nem a KRESZ-nek megfelelő viselkedés esetén a csapat leállítandó és a vétség súlyától függően 1-5 közötti büntető pontokkal kell súlytani.

 

 (A verseny során több ponton is van)

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.